Can Papanats 1963 |
Plànol de situació de Can Papanats (escrit Papanays) 1971 |
Can Papanats 2012 |
El projecte va ésser dissenyat per dos arquitectes (Esteve Bonell i Francesc Rius) i pel qual van obtenir el premi FAD d'arquitectura l'any 1984. Inicialment es va preveure fer un velòdrom de grans dimensions per a 10.000 espectadors i una pista de 333 metres però finalment la capacitat és de 3.800 espectadors (ampliable amb graderies desmuntables) i 250 metres de pista.
El projecte també va incloure la possibilitat de fer-hi una coberta per tal que la pista es pugui utilitzar en dies de pluja. Malauradament a la jornada d'inauguració del Mundial de Ciclisme de 1984 va ploure.
Mundial de Ciclisme 1984 |
2012 |
Durant els Jocs Olímpics, els ciclistes van lloar la pista per la seva rapidesa i qualitat, de fet es van batre diferents rècords mundials i olímpics. Cal comentar que la primera medalla d'or de la selecció nacional durant els jocs va ser l'aconseguida per José Manuel Moreno a la prova del quilòmetre contrarrellotge.
Barcelona'92 (les fletxes marquen la ubicació de les graderies desmuntables) |
Un any després de la seva inauguració, el velòdrom es va començar a utilitzar com a espai per a celebrar-hi concerts. El primer grup a fer-ho van ser els Dire Straits els dies 5 i 6 de juny de 1985.
Podríem citar altres grups de categoria internacional que hi van actuar, com per exemple The Cure, Lou Reed, Elvis Costello, Joe Cocker,... però des de finals de la dècada dels 90 ja no s'ha tornat a utilitzar com a tal.
En aquests moments (agost de 2012) la pelouse del velòdrom està ocupada per dues pistes amb gespa artifical per a practicar-hi futbol 7 i una pista polivalent coberta. Tanmateix no està clar quin serà el seu futur i se senten veus per tal de cobrir-lo i instal·lar-hi una pista de gel dins del marc de la candidatura olímpica Barcelona Pirineu 2022.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada