dimecres, 31 de juliol de 2013

ON ÉS LA NAU SANTA MARIA?

Entre les dècades dels 50 i 80 hi va haver al Port de Barcelona una rèplica de la Nau Santa Maria que complementava la visita turística al monument a Colom, o a l'inrevés. Els que vam viure la nostra infantesa aquells anys ho recordarem sempre. Caldria afegir que aquesta rèplica va ser dissenyada amb un nul sentit històric però, tot i això, feia les delícies del jovent que la visitava.

Sobtadament un dia es va esvair sense deixar rastre. Nosaltres no la vam trobar a faltar fins passats uns anys de la seva misteriosa desaparició. Una foto aèria on es veia la passarel·la que comunica el Maremàgnum amb el port ens va fer pensar que allà hi mancava alguna cosa. Vam intentar esbrinar on es trobava però no vam obtenir resposta.

La nau Santa Maria vista des del monument a Colom

L'any 2011 va aparèixer un article a La Vanguardia on explicava quin va ser el destí final de la nau: al llarg de l'any 1991 es van declarar dos incendis presumptament intencionats. Aquests fets van provocar que les autoritats responsables decidissin enfonsar la nau. El com i quan va ser guardat en secret. Al setembre del 1995 es van fer públiques les imatges de l'operació d'enfonsament davant les costes del Maresme. Allà descansen les restes de la que va ser una icona turística de Barcelona durant 40 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada