diumenge, 12 de gener del 2014

L'ANTIC MERCAT CENTRAL DEL PEIX

El Mercat Central del Peix al carrer Wellington l'any 1983.
Avui parlarem d'un desaparegut equipament municipal del qual circula molt poca informació per Internet. Tanmateix no queden gaires documents escrits que en parlin del seu passat tot i que va estar actiu durant més de 60 anys. 

Ens referim al Mercat Central del Peix que estava situat al final del carrer Wellington, a tocar de l'estació de França. 

Si donem un cop d'ull a la història d'aquest mercat, trobem que la notícia més antiga ens porta al mercat del Born on s'establí de manera permanent des del 1876. Degut al gran volum de transaccions, el mercat va haver de traslladar-se a unes noves instal·lacions.

Encerclades en vermell les naus de la Galeria de Màquines on s'establí
el Mercat Central del Peix a partir del 1921. La fotografia és del 1928.



El lloc escollit foren les antigues naus que havien estat la "Galeria de Màquines" durant l'Exposició Universal del 1888. Situades al costat del zoo, les naus oferiren un espai més ampli però estaven mal comunicades perquè entre el Port Vell i el mercat hi havia l'estació de França i l'única via d'accés era pel carrer Wellington que en aquella època era una prolongació del carrer Sicília.







Les noves instal·lacions del Mercat Central del Peix
a Mercabarna es van estrenar l'any 1983.



L'any 1957 es va ampliar però un altre cop l'espai va ser insuficient així com les noves instal·lacions. Durant els anys 70 hi van haver diferents campanyes per tal de traslladar el Mercat Central del Peix a Mercabarna. Finalment així va succeir el novembre del 1983 amb gran satisfacció dels majoristes que veien recompensades les seves reivindicacions.

2 comentaris:

  1. Hola,
    gracias por el post y la información que aportas. Como siempre, aprendo y me sorprendo de los rincones que hay en la ciudad y que me han pasado desapercibidos.
    Un saludo.

    ResponElimina
  2. Un placer Francisco que nuestro blog sea de utilidad. Ése es nuestro objetivo. Un abrazo, hasta siempre!

    ResponElimina