divendres, 27 de juliol del 2012

CRONOLOGIA FOTOGRÀFICA PASSEIG DE COLOM

Com ja s'ha comentat i amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics, Barcelona va canviar la seva imatge i les actuacions urbanístiques es van produir a tota la ciutat. En aquest cas ens concentrarem en el Passeig de Colom i podrem observar la seva evolució a través de la sèrie fotogràfica que hem aconseguit per diferents mitjans. Aquest gran espai es va guanyar al mar gràcies a l'enderrocament de la muralla marítima i es va utilitzar per a emmagatzemar la fusta importada que arribava al port de Barcelona. Ja tenim una dada que ens proporciona l'origen etimològic de Moll de la Fusta.


L'any 1883 es va urbanitzar aquest passeig i es van plantar dues fileres de palmeres que han estat l'únic element decoratiu que s'ha conservat. L'alcalde Rius i Taulet va ironitzar sobre la seva plantació quan li van preguntar "Creieu de debó que les palmeres arrelaran?", la resposta no podia ser menys original "Que viuran, no en tinc cap dubte, ara, el que ja no puc assegurar és si faran dàtils".


Finalment, entre 1981 i 1987 es va executar el pla urbanístic que va fer compatible l'ús com a espai d'esbarjo per a la ciutadania i el soterrament de vies ràpides per a vehicles amb la posterior inauguració de la Ronda Litoral.

Dècada 1900-1910
Dècada 1950-1960
Dècada 1960-1970
1990
2010

1 comentari: