diumenge, 17 de març del 2013

BARCELONA ÉS L'ESCENARI

Barcelona ha estat la coprotagonista d'un gran nombre de manifestacions relacionades amb les arts escèniques al llarg dels darrers anys. Cal remarcar que aquest fet ha estat afavorit, aquest cop sí, per les administracions públiques. En el camp de la publicitat, tothom hem vist a la televisió anuncis rodats a Barcelona, especialment de marques de cotxes. El més recent és aquest:
Tanmateix, grans directors internacionals de cinema han escollit Barcelona com a localització per als rodatges de pel·lícules com "Vicky Cristina Barcelona" de Woody Allen.
Continuem el repàs de figures internacionals que han vingut a la nostra ciutat per a gravar videos musicals com és el cas d'Evanescence i la seva cançó My immortal amb imatges meravelloses:
D'altres músics reconeguts han triat la nostra ciutat per a gravar concerts sencers. El primer a fer-ho va ser Elton John amb un concert gravat al Mini Estadi al juliol del 1992:
El següent fou Bruce Springsteen deu anys més tard en un concert mític al Palau Sant Jordi, 16 d'octubre de 2002, que serà recordat sempre pels seus nombrosos incondicionals barcelonins:
Per últim, els incombustibles Depeche Mode van deixar pel record una actuació excepcional en el seu "Live in Barcelona" al novembre de 2009 també al Palau Sant Jordi:


Per últim, volem destacar el programa de BarcelonaTV, "Barcelona... i acció" dedicat a l'emissió de pel·lícules rodades a Barcelona al llarg del temps.